Gutuile gatite cu ierburi sunt ideale pentru zilele de toamna. Mirosul aromat iti va parfuma intreaga casa, iar musafirii vor fi cu adevarat impresionati. Gutuile pot fi servite atat calde, cu sirop fierbinte si frisca , cat si reci, cu inghetata.
Ingrediente pentru gutui cu ierburi
- 2 gutui mari
- 700 grame zahar
- 1 litru apa
- bete de scortisoara
- anason
- cuisoare
- 2 foi de dafin
- 10 boabe de piper
- coaja de la o lamaie.
Cum se prepara gutuile cu ierburi
Spala, curata si indeparteaza miezul gutuilor. Pastreaza coaja si miezul. Intr-o cratita , pune la fiert toate ingredientele. Adauga gutuile, coaja si miezul gutuilor. Acopera cratita cu un capa si lasa la fiert timp de 2 - 3 ore, pana cand gutuile capata o culoare roz.
Cand sunt gata, scoate gutuile, strecoara siropul, indepartand cojile, miezul de gutuie si condimentele.
Cum se servesc gutuile cu ierburi
Gutuile cu ierburi se servesc calde, cu putin sirop in care au fiert si frisca.