Ingrediente pentru inghetata cu capsuni si menta
- 250 g capsuni
- 200 ml smantana pentru frisca
- 80 gr lapte condensat
- 7 linguri de zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 crengute menta proaspata
- 1 varf de cutit de sare
Cum se prepara inghetata cu capsuni si menta
Spala capsunile si curata-le de codite, apoi mixeaza-le cu ajutorul unui blender pana cand se zdrobesc bine.
Pune smantana pentru frisca intr-un bol si amestec-o cu ajutorul unui tel cu laptele condensat si cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adauga si praful de sare, apoi toarna piureul de capsuni amestecand continuu. Usor-usor, amestecul va incepe sa se intareasca. Adauga si zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt. Toarna inghetata intr-o caserola si las-o la congelator cateva ore.
Cum se serveste inghetata cu capsuni si menta
Scoate inghetata din frigider cu 20 de minute inainte sa o servesti la masa pentru ca ea sa se dezghete putin si sa capete o consistenta cremoasa.
Sursa foto: iwallpapersfive.com