Ingrediente pentru inghetata din frisca naturala cu visine
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca naturala
- 8 galbenusuri
- 400 g zahar
- 400 g visine
- o fiola esenta de vanilie
- un praf de sare
Cum se prepara inghetata din frisca naturala cu visine
Spala visinele bine si scoate-le samburii.
Intr-un vas termorezistent bate galbenusurile cu sarea si zaharul apoi incorporeaza laptele si vanilia. Pune totul la fiert, la bain marine, avand grija sa amesteci continuu, pana incepe sa se ingroase. Lasa apoi crema la racit.
Visinele se toaca marunt cu ajutorul cutitului, cat timp se raceste crema.
Cand crema s-a racit se bate frisca bine si se incorporeaza peste crema, apoi se adauga visinele. Se amesteca totul foarte bine.
Adauga inghetata in casolete si las-o la frigider peste noapte.
Cum se serveste inghetata din frisca naturala cu visine
Serveste inghetata alaturi de un topping de ciocolata!
Sursa foto: icecreamed.com