"Victoria sponge" sau pandispanul "Victoria" este un desert clasic britanic, numit astfel dupa Regina Victoria, despre care se spune ca il servea chiar la ceaiul de la ora 5. Pofta buna!
Ingrediente pentru pandispan Victoria clasic
250 g unt moale;
200 g faina care creste singura (amesteca 150 g de faina alba, putina sare, 2 lingurite praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu);
1 lingurita praf de copt;
200 g zahar pudra;
4 oua;
2 linguri lapte;
Pentru umplutura
150 g smantana;
100 g zahar pudra;
1/2 lingurita extract natural de vanilie;
100 g dulceata de capsuni;
Cum se prepara pandispanul Victoria clasic
Incalzeste cuptorul la 160 de grade si tapeteaza cu hartie de copt si unt doua tavi pentru tort cu diametru de 20 cm. Cerne faina si praful de copt intr-un castron mare, apoi adauga si celelalte ingrediente. Cu un mixer electric amesteca bine totul pana obtii o crema. Imparte compozitia in mod egal in cele doua tavi si coace timp de 20-25 de minute, pana devine pufoasa si aurie.
Pentru crema, amesteca bine smantana cu zaharul pudra si extractul de vanilie. Umple o parte a pandispanului cu dulceata, cealalta cu crema.
Cum se serveste pandispanul Victoria clasic
Pudreaza pandispanul Victoria cu zahar si serveste-l alaturi de un ceai negru cu lapte si miere, intocmai precum britanicii.
sursa foto: cherrymenlove.com