Ingrediente pentru salata de vara cu spanac si capsune
- 1 caserola de baby spanac
- 200 g capsune
- ½ ceapa rosie
- 120 g gorgonzola
- 1 lingurita seminte de susan
- 70 g nuci pecan
- 3 linguri otet balsamic
- 3 linguri sirop de arțar
- 1 lingurita mustar Dijon
- 100 g ulei de masline extravirgin
- sare
- piper proaspat macinat
Cum se prepara salata de vara cu spanac si capsune
Intr-un blender amesteca otetul balsamic, siropul de artar, mustarul, sarea si piperul si mixeaza la viteza mica. Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.
Intr-un castron incapator adauga spanacul, si doua-trei linguri de sos. Amesteca bine. Adauga apoi capsunele taite in jumatati sau in sferturi, branza sfaramata, ceapa taiata julien, nucile si susanul.
Serveste salata imediat. Daca este nevoie mai adauga dressing in momentul servirii.
Sursa foto: cookingclassy.com