Gemul de caise si migdale se face din fructe uscate si este aromat cu scortisoara. Poti servi gemul pe biscuiti, pentru o gustare sanatoasa si gustoasa, oferita celor mici.


Ingrediente pentru gemul de caise si migdale

  • 2 1/2 cani suc de mere neindulcit
  • 1 cana caise uscate, taiate
  • 1/4 lingurita extract de migdale
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata


Cum se prepara gemul de caise si migdale

Pune intr-o oala sucul de mere si caisele si lasa sa fiarba pana cand compozitia da in clocot. Da focul mai mic si fierbe, neacoperit, 20 de minute, pana cand caisele s-au inmuiat. Ia oala de pe foc. Paseaza compozitia la consistenta dorita. Pune extractul de migdale si scortisoara si amesteca pentru omogenizare.

Umple borcanele, inchide-le si tine-le la frigider 3 saptamani.


Cum se serveste gemul de caise si migdale

Gemul de caise si migdale se serveste in sandwich-uri, clatite, in diverse gustari si deserturi.

Sursa foto: duvallfarmersmarket.org

  •   2013-01-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii