Dulceturi & Conserve

#dulceata trandafiri #retete trandafiri #conserve #trandafiri #dulceata #dulceturi

Incantare in gradina sau deliciu in borcan? Cum sa prepari cea mai buna dulceata de trandafiri

Se apropie sezonul de inflorire al trandafirilor pentru dulceata. Acestia nu doar ca inmiresmeaza gradinile caselor si le ofera culoare insa sunt deliciosi pot deveni si un deliciu culinar atunci cand sunt folositi pentru faimoasa dulceata cu parfum intens, aroma inconfundabila si o culoare de vis.

Dulceata de trandafiri poate fi facuta doar din anumite soiur, intens parfumate, cum este Rose de Rescht. Acest trandafir are un pafum puternic si placut, iar culoarea petalelor este de un roz spre rosu-purpuriu.

Dulceata de trandafiri este delicioasa si se prepara foarte simplu. Chiar daca nu ai experienta intr-ale bucatariei, nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta.

Ingrediente pentru dulceata de trandafiri

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 litru apa
  • 1/4 kg zahar
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Cum se prepara dulceata de trandafiri

Alege doar petalele proaspete si rupe capatul alb sau taie cu foarfeca direct de pe tulpina. Dupa ce le cureti bine de polen, pune-le intr-un castron si freaca-le cu sarea de lamaie pana capata culoarea rosie. Da apa la fiert impreuna cu zaharul pana scade putin si culege spuma care se formeaza deasupra. Apoi, adauga petalele si continua fiertul la foc potrivit. Pune si sucul de lamaie si fierbe in continuare pana se leaga siropul.

Ai grija sa nu o fierbi prea mult, pentru ca altfel se va carameliza, devenind usor maronie. Petalele sunt prea sensibile pentru a suporta caramelizarea, asa ca risti sa compromiti reteta. Dulceata de trandafiri nu are nevoie sa fie aromatizata suplimentar, dar daca vrei, poti adauga putina coaja rasa de lamaie.

Nu mai trebuie decat s-o pui in borcane si sa te bucuri de parfumul fermecator si de consistenta perfecta a petalelor plutind in siropul rubiniu. Dulceata de trandafiri este foarte concentrata, asa ca o singura lingurita servita cu un pahar de apa rece iti va indulci intreaga zi!

Sursa foto principala: fragrancebuddy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului