Jeleul cu mere este un preparat simplu de facut, pe care il poti folosi in diverse cornulete si pateuri sau pur si simplu sa-l mananci cu paine prajita.
Ingrediente pentru jeleu de mere
2.2 kg mere
1 lamaie
1 lingurita scortisoara
zahar
Cum se prepara jeleul de mere
Taie merele si pune-le intr-o cratita cu zeama de la o lamaie. Acopera apoi cu apa rece si lasa la fiert pana da in clocot. Fierbe sucul 1 ora. Strecoara apoi sucul de mere, lasandu-l pana in 12 ore .
Pune compozitia inapoi in tigaie. Adauga 450 gr zahar la fiecare 600 ml de suc de mere . Amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat, dupa care lasa la fiert pentru a da in clocot inca o data. Adauga scortisoara.
Pune jeleul in borcane incalzite. Adauga capacele si apoi depoziteaza preparatul timp de doua luni.
Cum se serveste jeleul de mere
Jeleul de mere se serveste in diverse deserturi sau cu paine.
Foto: breadexperience.com
#scortisoara #mere #retete #jeleu #deserturi #jelu de mere
Jeleu de mere cu scortisoara
Jeleu de mere cu scortisoara Jeleul cu mere este un preparat simplu de facut, pe care il poti folosi in diverse cornulete si pateuri sau pur si simplu sa-l mananci cu paine prajita.- 2012-02-10 2012-02-10
Articole din dulceturi-conserve
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului