Feluri principale

# peste retete #peste la cuptor # retete peste #florii

3 retete simple si rapide cu peste de Florii!

Duminica, ortodocsii celebreaza Floriile, prima mare sarbatoare inainte de Paste. Traditia spune ca in aceasta zi este bine sa mananci peste deoarece aceste preparate te apara de boli si le vindeca.

Iata mai jos 3 retete simple si rapide cu peste: 

Peste cu ghimbir

Ingrediente:

3 lingurite de ghimbir

1 lamaie

6 fileuri de cod

1 lingurita de susan

sare 

piper

ulei de masline

Cum se prepara:

Fileurile se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper si se presara apoi ghimbir macinat, prajindu-se in tigaia incinsa.
Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie adanca, fara ulei, pana se rumenesc, apoi se adauga zeama de lamaie, sare si condiment pentru peste, piper alb si se amesteca bine.

Sosul rezultat se toarna peste peste si se mai lasa 2 minute pe foc.

Cum se serveste: 

Se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi piure.

Peste cu portocale si maghiran

Ingrediente: 

4 bucati de macrou

sare

piper

maghiran

2 portocale

4 lingurite de ulei de masline

Cum se prepara:

Pregateste gratarul astfel incat sa fie incins bine. Cresteaza pestele pe fiecare parte. Condimenteaza pestele cu sare si piper si introdu in fiecare peste maghiranul si cate o jumatate de portocala. Unge fiecare peste cu cate o lingurita de ulei de masline.

Coace pestele pe fiecare parte, timp de 3 - 4 minute. Foloseste o spatula de metal pentru a intoarce cu grija pestele si coace-l si pe partea cealalta timp de 3 - 4 minute.

Cum se serveste:

Pune pestele pe farfurie si garniseste-l cu celelalte felii de portocale si frunzele de maghiran.

Tartar de somon

250 g somon

200 g somon afumat

1 lingura capere

2 bucati salota

zeama de la 2 lamai

marar

rosii

ulei de masline

sare 

piper

Cum se prepara:

Taie somonul proaspat si somonul afumat in cubulete, pune-l deoparte, acopera-l si pune-l la frigider.
Taie marunt salota, mararul, caperele si pune-le intr-un bol, toarna peste ele zeama de lamaie, iar apoi adauga somonul. Chiar inainte de a servi tartarul taie cateva cubulete de rosii, pune sare si piper si putin ulei de masline si amesteca-le.

Asaza tartarul intr-o forma cilindrica si presara cubuletele de rosii date prin uleiul de masline.

Cum se serveste: 

Serveste tartarul pe paine prajita pe care ai stropit-o in prelabil cu putin ulei de masline.

Foto: sbs.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului