Chiftelele de miel cu humus sunt o mancare perfecta pentru pranz, cu specific libanez. Se pregatesc usor si le poti servi chiar si la munca.

Ingrediente pentru chiftelele de miel cu humus:

  • 650 g carne de miel tocata
  • 1 ou
  • o cana fulgi de ovaz
  • 1 ardei gras
  • chilli dulce
  • ulei de masline
  • 2/3 ceasca humus


Cum se prepara chiftelele de miel cu tabouli si humus

Amesteca carnea tocata cu ouale, cu ovazul si ardeiul gras intr-un castron mare. Asezoneaza apoi compozitia cu sare si piper, apoi amesteca din nou. Formeaza chiftelutele si aplatizeaza-le usor. Pune-le pe o farfurie, acopera-le si baga-le la frigider pentru 30 de minute.

Pune chiftelutele intr-o tigaie cu ulei incins pentru aproximativ 15 minute, intorcandu-le ocazional.

Cum se servesc chitelutele de miel cu tabouli si humus

Chiftelutele de miel cu humus se servesc atat calde, cat si reci, simple sau cu salata de verdeturi.

Sursa foto: taste.au.com

  •   2013-09-12
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare