Daca te afli in cautarea uneia dintre cele mai simple retete, poti afla cu surprindere ca este vorba despre o friptura de rata . Pentru acest preparat ai nevoie numai de carne, apa, sare si piper.
 

Ingrediente pentru friptura de rata crocanta
 

  • 1 rata
  • 2 cani apa fiarta
  • 1 lingura sare kosher
  • 1 lingurita piper negru.
     

Cum se prepara friptura de rata crocanta
 

Curata bine rata, inlaturand excesul de grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata cu o furculita. Aseaza rata intr-o tava cu pieptul in sus si toarna apa fiarta peste ea, pentru ca pielea sa se stranga. Raceste apoi rata si scurge restul de apa din cavitate in tava. Sterge bine rata, pe interior si exterior si pastreaza niste lichid in tava.

Freaca rata cu sare si piper, apoi da-o la cuptor 45 de minute la 235 grade Celsius. Intoarce rata pe partea cealalta si lasa-o sa se faca inca 45 de minute. Intoarce-o din nou pentru a fi in forma initiala si scurge orice zeama din cavitate.
 

Cum se serveste friptura de rata crocanta
 

Se lasa sa stea 15 minute inainte de a fi taiata.


Sursa foto : dcist.com
 

  •   2011-10-26
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.