Pentru saptamana aceasta, v-am pregatit o reteta traditionala, usor de preparat, mai ales daca ii stii secretele. In primul rand, sfatul me este ca, pentru a pregati chiftelute cu gust cu adevarat de casa, sa cumparati carnea netocata, indiferent daca este de porc, porc cu vita sau pasare.
Ingrediente
- 1 kg de fleică de tocat sau carne de pasăre la care vom mai toca și 50 gr. de grăsime (este necesar pentru gust și prăjit, altfel ies uscate);
- 2 legături de pătrunjel și mărar;
- 4 ouă;
- 1 ceapă albă mare;
- 1 felie de pâine;
- 1/2 cană de ulei pentru prăjit;
- 2 lingurițe de boia dulce;
- 1 căpățână de usturoi;
- sare, piper, după gust.
Mod de preparare:
Carnea tocată se pune într-un bol mare pentru a putea fi amestecată cu sare, piper, boia, ceapa care a fost dată prin blender, sau tocată mărunt cu cuțitul, se frământă bine, se adaugă o cană cu apă, și se amestecă în continuare pentru a se omogeniza din nou, se adaugă felia de pâine, usturoiul (mujdei) și ouăle după care se amestecă bine până la omogenizare, apoi se adaugă verdeață tocată și amestecând vom avea materia primă pentru chifteluțe.
Această compoziție se pune la odihnit (la rece) circa 30 de minute, după care se fac biluțe, se încinge uleiul într-o tigaie teflonată (altfel se lipesc) și se pun la prăjit rumenindu-le.
Poftă bună!
Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala
PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook.