Pastele cu , si branza sunt usor de preparat si foarte gustoase, ideale pentru momentele in care ai pofta de ceva bun. Se servesc calde, cu patrunjel tocat sau parmezan ras.
Ingrediente pentru pastele cu praz , bacon si branza
10 ml ulei de masline
300 grame praz tocat
8 felii de bacon afumat
400 grame
100 grame branza.
Cum se prepara pastele cu praz, bacon si branza
Intr-o tigaie mare incinge uleiul de masline. Adauga prazul si 2 linguri de apa. Lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga baconul taiat in cubulete si lasa pe foc pana cand se prajeste bine.
Intre timp fierbe pastele in apa fierbinte cu sare. Scurge si lasa deoparte. Mai pastreaza o cana din lichidul in care au fiert.
In amestecul cu praz si bacon adauga si branza. Toarna treptat si putin din lichidul in care au fiert pastele. Asezoneaza cu sare si piper.
Amesteca apoi pastele cu sosul de praz si bacon si mai toarna putin din lichidul in care au fiert pastele.
Cum se servesc pastele cu praz, bacon si branza
Pastele cu praz, bacon si branza se servesc calde, cu patrunjel tocat pe deasupra.