Feluri principale

#cartofi #usturoi #piure de cartofi

Piure de cartofi cu usturoi

Daca iti place piureul de cartofi , poti sa-l aromezi cu diverse ingrediente, precum usturoi si parmezan . Astfel, preparatul este mai satios si mai gustos.


Ingrediente pentru piure de cartofi cu usturoi

 

  • 7 cartofi decojiti, taiati cubulete;
  • 6 catei usturoi, decojiti;
  • 1/2 cana lapte degresat;
  • 1/4 cana branza parmezan ras;
  • 2 linguri unt;
  • 1/2 lingurite sare;
  • 1/8 lingurita piper.


Cum se prepara piureul de cartofi cu usturoi


Pune cartofii si usturoiul intr-o cratita, acopera-i cu apa si lasa-i la fiert pana cand dau in clocot. Da focul mai mic si tine-i la fiert cam 20 de minute. Scurge-i bine, apoi pune cartofii si usturoiul intr-un castron si piseaza-i pana cand obtii un piure.

Adauga sarea, piperul, untul, branza si laptele. Amesteca folosind un mixer, pentru omogenizare.


Cum se serveste piureul de cartofi cu usturoi

Se serveste ca atare sau cu fripturi.

  •   2011-09-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii