Feluri principale

#blat de conopida #pizza dietetica # retete dietetice #reteta pizza

Pizza dietetica, cu blat din conopida

Cine nu viseaza la o pizza dietetica, din care sa poata manca fara a-si face griji pentru kilogramele in plus? Ei bine, aceasta pizza exista. Nu contine faina, drojdie si grasimi. In plus poti adauga orice topping doresti. Iata cat de usor se prepara!

Ingrediente pentru pizza dietetica

Pentru blat

  • 1kg conopida proaspata sau congelata
  • 1/2 cana branza mozarella, rasa
  • 1 legatura patrujel proaspat tocat
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita oregano
  • 2 catei de usturoi, bine pisati
  • sare
  • piper

Pentru topping

  • 1/4 cana sos de rosii sau ketchup
  • 1/2 cana branza mozarella, rasa
  • 200 grame rosii cherry
  • 2 catei de ustururoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • piper
  • busuioc proaspat

Cum se prepara pizza dietetica

Taie conopida in bucatele si cu adauga-o in robotul de bucatarie. Mixeaza bine pana cand obtii firimituri mici. Adauga apoi conopida in steamer si gatese-o la abur pana este aldente. Scoate conopida pe un prosop curat pentru a absorbi excesul de pa si las-o sa se raceasca complet.

Preincalzeste cuprotul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol adauga ouale si bate-le bine pana obtii o compozitie omogena. Adauga conopida, scursa si racita, branza rasa, patrunjelul, oregano si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga crusta in tava si coace timp de 15-20 de minute.

Intre timp taie rosiile in jumatate si amesteca-le cu usturoiul pisat si uleiul de masline. Asezoneaza cu piper dupa gust.

Scoate blatul, adauga sosul de rosii, branza rasa, si la final adauga rosiile. Mai coace timp de 10 minute. Cand este gata, adauga busuiocul proapat tocat.

Cum se serveste pizza dietetica

Pizza dietetica se serveste calda. Poate fi servita alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: popsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului