Feluri principale

#paste #praz #dovlecei #ciuperci #smantana #vin

Reteta vegetariana: Paste cu praz si dovlecei

Pastele cu praz si dovlecei se prepara repede si sunt foarte gustoase. Sunt ideale pentru momentele in care nu ai timp de gatit. Le poti servi atat reci, cat si calde. Daca iti place, poti servi aceste paste si cu parmezan ras.

Ingrediente pentru paste cu praz si dovlecei
 

  • 700 grame paste Rotini
  • 2 bucati de praz
  • 1 dovlecel
  • 30 ml ulei de masline
  • 300 grame ciuperci
  • 250 grame smantana
  • 50 ml vin alb
  • tarhon
  • sare.

 

Cum se prepara pastele cu praz si dovlecei
 

Taie prazul in felii mici. Intr-o tigaie incinge uleiul. Caleste prazul, ciupercile si dovleceii taiati felii timp de 5 - 10 minute. Adauga vinul alb si mai lasa sa fiarba timp de 5 minute. Adauga smantana, tarhonul si sarea. Amesteca bine totul. Lasa compozitia pe foc pana se ingroasa.

Intre timp, fierbe pastele in apa cu putin sare. Cand sunt gata, scurge pastele de apa.
 

Cum se servesc pastele cu praz si dovlecei
 

Pune pastele pe o farfurie si adauga cateva linguri de sos.

  •   2010-11-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii