Pestele este o carne usoara si rapid de preparat ce nu trebuie sa lipseaca din meniul tau de vara. Daca te-ai plictisit de clasicul somon fript, poti incerca aceasta reteta de somon cu glazura de sirop de artar. Gustul deulce-sarat al dressingului se imbina perfect cu aroma somonului.
Ingrediente pentru somonul cu glazura de sirop de artar
- 500g file de somon
- 1/4 cana sirop de artar
- 2 linguri sos de soya
- 1 catel de usturoi, bine pisat
- sare de mare
- piper macinat
Cum se prepara somonul cu glazura de sirop de artar
Intr-un bol incapator amesteca sirpul de artar cu sosul de soia si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Atentie insa la cantitatea de sare, deoarece sosul de soia este sarat.
Adauga fileul de somon intr-un vas de yena si toarna dressingul obtinut peste acesta. Acopera vasul si lasa-l la marinat, in frigider timp de 30 de minute, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Preincalzeste cuptorul la 200oC. Adauga taca in cuptor, neacoperita, si coace somunul timp de 15-20 de minute, sau pana este bine patruns.
Cum se serveste somonul cu glazura de sirop de artar
Serveste somonul cu glazura de sirop de artar alaturi de o salata verde, acrita cu zeama de lamaie.
Sursa foto: vitosorganicstuff.com