Ingrediente pentru somonul picant cu garnitura de orez si legume la gratar
- 500g file de somon
- 4 linguri miere
- 2 lingura de sos de soia
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute, macinati
- 1 cana orez
- 1 dovlecel
- 1 lime
Cum se prepara somonul picant cu garnitura de orez si legume la gratar
Fierbe orezul in apa cu sare potrivit instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp amesteca sosul de soia cu mierea si fulgii de ardei iute, si unge pestele cu compozitia obtinuta.
Frige pestele pe gratar pana este bine patruns. Pune la fript si 1/2 lime si dovleceii taiati felii rotunde.
Scoate pestele pe un platou si adauga alaturi orezul fiert si scurs de apa. Adauga peste orez dovleceii fripti si stoarce jumatatea de lime fript, peste garnitura.
Cum se serveste somonul picant cu garnitura de orez si legume la gratar
Serveste preparatul cald, alaturi de jumatatea de lime ramasa. Poti servi alaturi un pahar de vin alb.
Sursa foto: sweetlifebake.com