Ingrediente pentru enchilada cu paste si fructe de mare
- 2 creveti uriasi, decorticati si cu venele scoase;
- 220 g paste ziti;
- 6 batoane de crab;
- 1/2 lingurita "old bay seasoning" (amestec de ierburi si condimente);
- 400 ml supa de pui;
- 1 ceapa mica, tocata marunt;
- 2 catei de usturoi, tocati;
- 1/2 ardei jalapeno, tocat;
- 60 g faina;
- coriandru;
- putin piper;
- 2 lingurite vin sherry;
- 240 g smantana;
- 2 lingurite unt;
- 150 g branza rasa.
Cum se prepara enchilada cu paste si fructe de mare
Gateste pastele si lasa-le sa se scurga. Condimenteaza fructele de mare cu amestecul de condimente si topeste untul intr-o tigaie. Caleste ceapa, ardeiul iute si usturoiul. Adauga fructele de mare, vinul sherry si supa de pui si continua sa gatesti pana cand crevetii devin translucizi. Batoanele de crap trebuie faramitate in timp ce le gatesti. Amesteca smantana, piperul si faina, apoi adauga-le in mixtura de fructe de mare. Redu focul la minim si continua sa fierbi pana se ingroasa sosul.
Adauga pastele si apoi toarna enchilada intr-un vas de copt, presara branza deasupra si da la cuptor timp de 10 minute.
Cum se serveste enchilada cu paste si fructe de mare
Serveste enchilada cu paste si fructe de mare cu putin sos salsa, alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: thisgalcooks.com