Ouale poche sunt inspirate de bucatarie franceza, dar se aseamana foarte mult cu ouale noastre romanesti. Diferenta este data de sosul cremos care insoteste intotdeauna ouale poche.
Ingrediente pentru oua poche cu sos de gorgonzola
2 oua
1 lingura otet
8 linguri smantana lichida
60-70 g branza gorgonzola
50 g parmezan ras
sare
piper
busuioc proaspat
Cum se prepara oua poche cu sos gorgonzola
Sparge ouale in apa clocotita in care ai pus putina sare si otet si lasa-le 2-3 minute, pana se coaguleaza.
Scoate ouale si lasa-le la scurs.
Separat, pregateste un sos din smantana si gorgonzola. Incinge intr-o tigaie smantana lichida, adauga gorgonzola, sare si piper si amesteca pana ce obtii un sos gros si omogen.
Aseaza ouale pe un platou, acopera-le cu sos, apoi presara deasupra lor parmezanul ras.
Cum se servesc oua poche cu sos gorgonzola
Serveste ouale cu busuioc proaspat deasupra.
Foto: dansmacuizine.com
#oua #retete #gorgonzola #oua poche
Oua poche cu sos de gorgonzola
Oua poche cu sos de gorgonzola Ouale poche sunt inspirate de bucatarie franceza, dar se aseamana foarte mult cu ouale noastre romanesti. Diferenta este data de sosul cremos care insoteste intotdeauna ouale poche.- 2012-07-17 2012-07-17
Articole din mancare
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului