Feluri principale

#oua #retete #gorgonzola #oua poche

Oua poche cu sos de gorgonzola

Ouale poche sunt inspirate de bucatarie franceza, dar se aseamana foarte mult cu ouale noastre romanesti. Diferenta este data de sosul cremos care insoteste intotdeauna ouale poche.

Ingrediente pentru oua poche cu sos de gorgonzola

2 oua

1 lingura otet

8 linguri smantana lichida

60-70 g branza gorgonzola

50 g parmezan ras

sare

piper

busuioc proaspat

Cum se prepara oua poche cu sos gorgonzola

Sparge ouale in apa clocotita in care ai pus putina sare si otet si lasa-le 2-3 minute, pana se coaguleaza.

Scoate ouale si lasa-le la scurs.

Separat, pregateste un sos din smantana si gorgonzola. Incinge intr-o tigaie smantana lichida, adauga gorgonzola, sare si piper si amesteca pana ce obtii un sos gros si omogen.

Aseaza ouale pe un platou, acopera-le cu sos, apoi presara deasupra lor parmezanul ras.

Cum se servesc oua poche cu sos gorgonzola

Serveste ouale cu busuioc proaspat deasupra.

Foto: dansmacuizine.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare