Pastele cu pui si sos de menta si cimbru sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sosul cremos, carnea frageda si aromata si pastele fierbinti sunt o combinatie delicioasa.
Ingrediente pentru paste cu pui si sos de menta si cimbru
- 500 grame paste;
- 20 ml ulei de masline;
- 500 grame piept de pui taiat in cubulete;
- 100 ml vin alb;
- 100 ml supa de pui;
- 300 grame smantana;
- menta;
- cimbru;
- coaja de lamaie;
- 10 ml miere;
- 10 ml otet balsamic;
- sare;
- piper.
Cum se prepara pastele cu pui si sos de menta si cimbru
Fierbe apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, adauga pastele si lasa-l pe foc cateva minute. Incinge uleiul de masline si asezoneaza bucatile de pui cu sare si piper. Aduga carnea de pui in tigaie si lasa cateva minute.
Peste pui, adauga vinul si supa de pui si lasa pe foc pana cand lichidul se reduce la jumatate. Adauga apoi smantana, menta, cimbrul, coaja de lamaie, mierea, sarea si otetul. Lasa pe foc pana cand sosul se reduce la jumatate.
Cand pastele sunt gata, adauga-le in tigaia cu pui si amesteca. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se servesc pastele cu pui si sos de menta si cimbru
Pastele cu pui si sos de menta si cimbru se servesc ca atare.