Feluri principale

# retete de vara #retete paste # retete rosii # paste cu porumb #paste cu rosii #retete porumb

Paste cu rosii chery si porumb, o reteta ideala pentru sezonul cald

Te-ai saturat de mancarurile grele care iti rapesc mult timp? Incearca o reteta delicioasa de paste cu rosii cherry si porumb, care se prepara rapid. Este ideala atat ca fel principal cat si ca garnitura alaturi de o friptura la gratar.

Ingrediente pentru pastele cu rosii chery si porumb

  • 400 grame paste (poti folosi orice fel de paste doresti)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 200 g rosii cherry
  • 3 stiuleti de porumb fiert
  • 2 linguri unt
  • 1/4 cana busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Cum se prepara pastele cu rosii chery si porumb

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge pastele cu ajutorul unei site si trece-le pe sub un jet de apa rece pentru a elimina surplusul de faina. Lasa-le sa se scurga foarte bine.

Cu ajutorul unui cutit taie boabele de porumb de pe coacean.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline. Cand s-a incins adauga usturoiul si rosiile si gateste totul amestecand continuu, pana cand rosiile se inmoaie (aproximativ 5 minute). Adauga porumbul fiert si gateste totul pana cand acesta incepe sa se rumeneasca. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Stinge focul si apoi adauga untul amestecand pana cand acesta se topeste.

Pune pastele intr-un bol incapator si adauga legumele peste. Amesteca bine ca toate aromele sa se intrepatrunda. La sfarsit adauga busuiocul tocat marunt.

Cum se servesc pastele cu rosii chery si porumb

Poti servi pastele ca atare, sau alaturi de o friptura la gratar. Daca doresti, in mometul servirii poti adauga putin parmezan ras.

Sursa foto: daringgourmet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului