Ingrediente:
- 2 kilograme carne de oaie (poate fi si berbecut)
- 2 capatani de usturoi
- 3 lingurite de sare neiodata
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia picanta
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita cimbru
- 1 pahar de vin alb
Cum se prepara:
Taie carnea de oaie ca pentru gratar. Aceasta trebuie taiata inainte de a fi marinata, ca gusturile sa patrunda bine in carne. Carnea ar trebui sa aiba aproximativ un centimetru grosime. Dupa taiere adauga carnea intr-un castron incapator.
Piseaza usturoiul marunt si amesteca-l apoi cu restul contimentelor si cu binul. Adauga amestecul peste carne si maseaza bine pentru ca aromele sa se distribuie uniform pe toata suprafata carnii.
Carnea trebuie sa stea la marinat timp de 5-7 zile inainte de a fi servita. In tot acest timp, carnea se scoate si se intoarce de pe o parte pe alta, pentru a se marina bine si pentru a se fragezi, iar toate bucatile sa stea in vin.
Tot ce mai trebuie sa faci este sa pui pastrama pe graarul incins si sa o frigi pe ambele parti pana este bine facuta. Serveste-o cu o garnitura de cartofi sau legume si salata.
Sursa foto: piqsels.com