Rulada de pui cu bacon este ideala pentru mesele festive. Se prepara repede si este delicioasa. Se serveste cu sos si garnituri de legume.
Ingrediente pentru rulada de pui cu bacon
4 cepe verzi tocate
10 felii de bacon
4 bucati de piept de pui
piper
coaja de lamaie
50 grame parmezan ras
10 ml ulei de masline
1 catel de usturoi
70 ml vin alb sec
20 grame unt
20 grame faina
250 ml supa de pui
50 grame smantana.
Cum se prepara rulada de pui cu bacon
Prajeste baconul intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. In aceeasi tigaie caleste ceapa verde si transfera intr-un bol. Pastreaza grasimea din tigaie.
Aseaza fiecare piept de pui pe o folie de pastic si cu ajutorul unui ciocan de bucatarie bate bine carnea. Presara piper, coaja de lamaie si sare. Umple apoi cu cate doua felii de bacon prajit , ceapa calita si parmezan. Ruleaza fiecare piept de pui si fixeaza cu scobitori.
In tigaia in care ai prajit baconul adauga ulei de masline si prajeste ruladele de pui pe ambele parti. Aseaza ruladele intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.
In tigaia cu grasime adauga vinul, usturoiul, untul, faina, supa de pui si smanatana. Lasa pe foc pana obtii un sos consistent.
Cum se serveste rulada de pui cu bacon
Rulada de pui cu bacon se serveste cu sosul cu smantana.