Iti plac mancarurile picante si vrei sa iti prepari o reteta inedita? Iti recomandam un sote picant din fructe de mare delicios, care se pregateste usor si rapid.
Ingrediente pentru sote-ul picant din fructe de mare:
- 200 g cardium
- 150 g midii
- 200 g scoici de balta
- 4 rosii cherry
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 jumatate de pahar de vin alb
- 1 ardei iute
- 2 felii de paine
- cateva fire de patrunjel
- sare
Cum se prepara sote-ul picant din fructe de mare:
Spala bine fructele de mare, in mai multe ape, si indeparteaza filamentul maro de la midii, apoi pune fiecare sortiment de scoici in vase separate cu apa si sare.
Taie rosiile in bucati micute si toaca patrunjelul marunt. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si rumeneste putin usturoiul si ardeiul iute.
Adauga scoicile cardium si caleste-le aproximativ 2 minute, apoi stinge-le cu vin si pune peste ele midiile si scoicile de balta. Lasa-le sa fiarba putin si adauga rosiile si patrunjelul.
Cum se serveste sote-ul picant din fructe de mare:
Sote-ul picant din fructe de mare se serveste cald, cu felii de paine prajita, frecate cu usturoi.
Sursa foto: lutongpinas.com