Feluri principale

#souffle broccoli #mazare #retete souffle #branza albastra #souffle #retete broccoli

Souffle de broccoli cu mazare si gorgonzola

Vrei sa prepari o cina delicioasa sau o garnitura exceptionala cu ajutorul careia sa-ti impresionezi familia si musafirii? Incearca aceasta reteta simpla de souffle de broccoli cu mazare si gorgonzola. Cu siguranta nu vei da gres!

 

Ingrediente pentru souffleul de broccoli cu mazare si gorgonzola

  • 500g de broccoli
  • o cana mazare
  • 200g de gorgonzola
  • 100g parmezan
  • 5 oua
  • 100ml lapte
  • 2 linguri de smantana
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Cum se prepara souffleul de broccoli cu mazare si gorgonzola

Desfa broccoli in bucheţele şi se fierbe-l timp de 5 minute, impreuna cu mazarea. Scoate-le apoi intr-o sita si lasa-le sa se scurga timp de 5 minute. Cand s-au racit toaca-le marunt si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Taia si gorgonzola in cubulete mici si da parmezanul prin razatoare, apoi adauga-le peste broccoli.

Separa galbenusurile de albusuri.

Peste galbenusuri toarna smantana si laptele si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust apoi adauga nucsoara. Amesteca aceasta compozitie cu cea de broccoli.

Intr-un bol pentru mixer bate albusurile spuma tare, cu putina sare. Adauga albusurile peste preparat si amesteca-l cu grija, astfel incat albusul sa nu se lase.

Adauga souffleul intr-un vas termorezistent uns din belsug cu unt si coace-l la cuptorul incins timp de 40 de minute.

Cum se serveste souffleul de broccoli cu mazare si gorgonzola

Souffleul de broccoli cu mazare si gorgonzola poate fi servit ca atare, alaturi de o lingura de smantana sau alaturi de o friptura.

Sursa foto: realfood.tesco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare