Ingediente pentru tacos cu peste
- ½ cana faina integrala
- 1 lingura amidon
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita sare
- 1 ou
- ½ cana bere
- ½ cana iaurt
- ½ cana maioneza
- zeamana de la o lime
- 1 ardei jalapeno sau ardei iute, taiat marunt
- 1 lingurita capere maruntite
- ½ lingurita oregano
- ½ lingurita cumin
- ½ lingurita marar uscat
- 1 lingurita piper cayenne (sau dupa gust)
- ulei pentru prajit
- 450 g file de cod, taiat in 3 bauati egale
- 1 pachet tortillas
- ½ varza, tocata marunt
Cum se prepara tacos cu peste
Intr-un vas incapator adauga faina, amidonul, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol, mizeaza ouale impreuna cu berea si adauga-le in vasul cu faina, amestecand rapid pana obtii o compozitie omogena.
Intr-un bol mediu, adauga iaurtul si maioneza. Mixeaza la viteza mare si adauga treptat zeama de lamaie. La final asezoneaza cu ardei jalapeno, capere, oregano, cumin, marar si piper cayenne.
Intr-o tigaie incapatoare adauga ulei si lasa-l sa se incinga.
Asezoneaza pestele cu sare si da-l prin faina, apoi prin aluatul cu bere si adauga-l in tigaie. Prajeste pestele pana cand devine auriu. Cand este gata, scoate-l pe o farfurie pe care ai asezat in prealabil un prosop de unica folosinta. Acesta va absorbi grasimea in exces.
Intr-o tigaie de teflon, frige usor foile de tortilla pe ambele parti, insa nu le lasa pana devin crocante.
Adauga cate o bucata de peste fin fiecare tortilla, acopera cu varza si adauga sos dupa gust.
Cum se servesc tacos cu peste
Serveste tacos cu peste calde, alaturi de un pahar de bere rece.
Sfat! Daca vrei sa prepari varianta light a acestei retete, frige peste in loc sa-l prajesti si nu folosi maioneza la prepararea sosului. De asemenea, poti inlocui codul cu orice peste doresti.
Sursa foto: unorthodoxepicure.com