Ingrediente
- O cutie tofu, bine scurs de zeama
- 75g ketchup
- 3 linguri sos hoisin
- 1 si ½ linguri sos de soia
- 1 si ½ linguri otet de orez
- 4-5 catei de usturoi tocat foarte marunt
- 1 lingura ghimbir ras
- 1 ardei iute serrano chile, tocat marunt (poti folosi si alt tip de ardei iute)
- 2 linguri ulei de arahide
- 2 vinete taiate felii
- Sare kosher
- Ulei de masline
- 2-3 cepe verzi taiate felii
- 2 lingurite seminte de susan
Cum se prepara
Taie tofu in 8 felii cat de cat egale. Pune apoi feliile pe servete de bucatarie de unica folosinta, adauga si deasupra un rand de servetele si lasa-le sa absoarba zeama in exces, presand usor cu podul palmei.
Intr-o tigaie nonaderenta adauga ketchup-ul, sosul hoisin, sosuld e soia, otetul de orez, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune totul pe foc si adu sosul la punctul de fierbere amestecand continuu pentru ca ingredientele sa devina omogene. Cand incepe sa clocoteasca redu temperatura la minim si lasa totul sa se gateasca fiarba panase ingroasa putin.
Intre timp preincalzeste grilul.
Unge tofu si vinetele cu putin ulei. Pe vinete presara si putina sare. Fige vinetele si branza tofu pana incep sa prinda dungi maronii. La jumatea timpului de gatire, intoarce vinetele pe partea cealalta si unge-le cu sosul preparat anterior.
Tofu trebuie ftipt aproximativ trei minute, apoi intors, uns cu sos si copt inca trei minute.
Scoate legumele si branza pe un platou. Presara peste acestea sosul ramas, ceapa verde si semintele de susan.
Sursa foto: myrecipes.com