Ingrediente pentru cuiburile dulci
- 1 cana unt
- ½ cana zahar brun
- 2 oua
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 cani si ¼ faina
- 1 cana si ½ migdale taiate marunt
- un praf de sare
- 2 linguri unt
- 3 linguri sirop de porumb
- colorant alimentar (orice culoare/culori doresti)
- 1 lingurita esenta de migdale
- 2 cani zahar pudra
Cum se prepara cuiburile dulci
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-un bol pentru mixer, adauga untul si zaharul brun si mizeaza pana obtii o crema spumoasa si zaharul este topit.
Intr-un alt vas bate bine galbenusuile si adauga esenta de vanilie. Incorporeaza-le apoi in mixul preparat anterior si adauga faina si sarea. Amesteca bine pana obtii un aluat omogen.
Bate albusurile spuma intr-un vas intins. Pune migdalele intr-o farfurie.
Cu ajutorul unei lingurite formeaza bile din luat pe care sa le treci prin albus apoi prin migdale. Aseaza-le intr-o tava de copt tapetata cu hartie si impunge-le cu ajutorul degetului astfel incat sa formezi un cuib.
Coace cuiburile timp de 12 minute.
Intre timp, mixeaza 2 linguri unt cu siropul de porumb si extractul de migdale. Adauga treptat zaharul pudra si amesteca bine pana obtii o pasta omogena. Din fondantul obtinut formeaza bilute in forma de oua. Acestea nu trebuie sa aiba o dimensiune mai mare decat jumatate de lingurita.
Cand fursecurile s-au racit, adauga in acestea ouale obtinute din fondant.
Sursa foto: atlanticpedantic.com