Stufatul de miel este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paste. Mai ales ca se prepara foarte usor.
Ingrediente:
1 kg carne de miel
100 g untura/3 linguri ulei de masline
100 g ceapa uscata
20 fire de ceapa verde
20 fire de usturoi verde
otet sau zeama de lamaie
cateva legaturi de marar si patrunjel verde
50 g bulion
o lingura de faina
piper, sare
Mod de preparare:
Carnea se spala, se taie bucati, se sareaza si se prajeste cu putina untura. Dupa ce carnea s-a prajit putin, se scoate intr-un vas, iar in untura ramasa se caleste ceapa taiata marunt, se adauga faina si se prajeste pana se rumeneste putin, se adauga bulionul si se stinge cu apa calduta.
Se rastoarna totul peste carnea prajita si se fierb impreuna pana cand se inmoaie carnea, apoi se adauga restul de ingrediente – ceapa verde, usturoiul verde, verdeturile. Se adauga, dupa gust, sare, piper, si se mai lasa sa fiarba 20-30 de minute, dupa care se adauga otet sau zeama de lamaie si se mai da intr-un clocot sau, daca mancarea este prea zemoasa, se introduce in cuptor ca sa mai scada.