Ingrediente pentru salata de paste cu ierburi aromatice si pui
- 170g paste, negatite, in forma de melcisori
- 200g mazare congelata
- 2 legurturi patrunjel, proaspat, tocat marunt
- o mana frunze de mente proaspete, tocate marunt
- 2 linguri tarhon proaspat tocat marunt
- 2 linguri zeama de lamaie, proaspat stoarsa
- 1 lingura cimbru proaspat, tocat marunt
- 1/2 lingurita sare kosher
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 150g piept de pui la gratar, maruntit
- 40g fulgi de migdale, usor prajiti
Cum se prepara salata de paste cu ierburi aromatice si pui
Prepara pastele comform instructiunilor de pe ambalaj. In ultimele doua minute de fierbere, adauga si mazarea peste acestea si las-o sa se dezghete si sa fiarba timp de doua minute. Scurge totul printr-o sita si trece pastele si mazarea pe sub un jet de apa rece pentru a indeparta excesul de faina.
Intr-un bol incapator aduga patrunjelul, menta, tarhonul, lamaie, cimbrul, sarea si piperul. Amesteca foarte bine, apoi incorporeaza si puiul si continua sa amesteci. Incoporeaza apoi pastele si mazarea.
Presara fulgii de migdale deasupra.
Cum se serveste salata de paste cu ierburi aromatice si pui
Serveste salata de paste cu ierburi aromatice si pui ca atare, calda sau rece. Este ideala pentru pachetul de la serviciu.
Sursa foto: cookinglight.com