Salata de portocale este un preparat elegant, potrivit pentru o cina sau un eveniment deosebit. Foloseste un platou mare, alb sau intr-o culoare care sa contrasteze cu feliile de portocala, pentru a evidentia acest preparat. Ai nevoie de patrunjel si fistic pentru a presara deasupra, aromand astfel preparatul si conferindu-i un aspect deosebit, printr-o multitudine de culori.
Ingrediente pentru salata de portocale
- 4 portocale feliate in felii rotunde
- 1 ceapa rosie, feliata fin
- 3 linguri patrunjel tocat
- ¼ cana ulei de masline
- 1 lingura suc de portocale
- 2 linguri fistic, tocat
-
sare si piper.
Cum se prepara salata de portocale
Pune intr-un castron uleiul, sucul de portocale si apoi condimenteaza cu sare si piper. Amesteca bine, pentru a obtine dressingul pentru salata.
Aranjeaza pe un platou feliile de portocala, apoi pune inelele de ceapa si presara firele de patrunjel tocat.
Cum se serveste salata de portocale
Se toarna dressingul peste salata, chiar inainte ca aceasta sa fie servita. Apoi se presara migdalele.