Salate

#patrunjel #portocale #fistic #salata

Salata de portocale

Salata de portocale este un preparat elegant, potrivit pentru o cina sau un eveniment deosebit. Foloseste un platou mare, alb sau intr-o culoare care sa contrasteze cu feliile de portocala, pentru a evidentia acest preparat. Ai nevoie de patrunjel si fistic pentru a presara deasupra, aromand astfel preparatul si conferindu-i un aspect deosebit, printr-o multitudine de culori.

Ingrediente pentru salata de portocale
 

  • 4 portocale feliate in felii rotunde
  • 1 ceapa rosie, feliata fin
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • ¼ cana ulei de masline
  • 1 lingura suc de portocale
  • 2 linguri fistic, tocat
  • sare si piper.
     

Cum se prepara salata de portocale
 

Pune intr-un castron uleiul, sucul de portocale si apoi condimenteaza cu sare si piper. Amesteca bine, pentru a obtine dressingul pentru salata.

Aranjeaza pe un platou feliile de portocala, apoi pune inelele de ceapa si presara firele de patrunjel tocat.
 

Cum se serveste salata de portocale
 

Se toarna dressingul peste salata, chiar inainte ca aceasta sa fie servita. Apoi se presara migdalele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare