Salate

#rosii #salata #usturoi #paste #patrunjel

Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi

In perioada postului este destul de dificil sa pregatesti mancarurile pe care le-ai pregati altfel foarte rapid. Insa nu este imposibil. Iata propunerea noastra de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi.
 

Pentru 8 portii de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi ai nevoie de:
 

  • 450 de grame de paste - melcisori
  • 0,3 cani ulei de masline
  • 2 cutii de rosii fara piele
  • 1 cutie mica de masline negre , taiate felii
  • 0,2 cani patrunjel proaspat tocat
  • 1, 25 lingurite sare
  • 0,25 lingurite piper
  • 1-2 catei de usturoi.

Cum se prepara salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:
 

Fierbe melcisorii in functie de instructiunile trecute pe punga in care se afla. Clateste-I apoi in apa rece, apoi pune-i la scurs si lasa-i pana s-au uscat.
 

Intre timp scurge rosiile, pastrand lichidul din cutie.
 

Taie rosiile in bucati si pune-le intr-un bol larg. Marunteste usturoiul si adauga-l peste rosii.
 

Pune si maslinele feliate, patrunjelul, sarea, piperul si uleiul de masline.
 

Amesteca bine toate ingredientele.
 

Adauga malcisorii si amesteca usor pentru a se combina cu sosul. Pentru a se umezi si mai bine, pune si 1-2 linguri de suc de rosii din cel pe care l-ai dat deoparte.
 

Da bolul la racoare pentru cel putin o ora.
 

Cum se serveste salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:

 

Se serveste rece. Daca inainte de a pune pe masa bolul ti se pare ca pastele s-au uscat, adauga inca 1-2 linguri de suc de rosii si amesteca.


Pofta buna!
 

  •   2010-03-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii