Salata mediteraneana de rosii este un preparat foarte potrivit pentru zilele calduroase de vara. Gustoasa, foarte atractiva si usor de facut, poate fi o alegere potrivita atunci cand nu dispui de mult timp pentru gatit.
 

Ingrediente pentru salata mediteraneana de rosii
 

  • 5 rosii proaspete
  • 5 cepe (salote), taiate
  • ½ cana ulei de masline
  • ¼ cana otet balsamic
  • 1 paine proaspata
  • sare si piper.
     

Cum se prepara salata mediteraneana de rosii
 

Feliaza rosiile (acestea trebuie sa fie coapte bine si tari), apoi aseaza-le pe un platou. Presara felii de ceapa deasupra lor.

Intr-un castron, amesteca uleiul de masline cu otetul balsamic, apoi toarna sosul peste salata. Acopera apoi salata si da-o la frigider cel putin 5 minute, pentru a se raci putin.

Adauga sare si piper dupa gust, daca este nevoie. De asemenea, se pot adauga diverse condimente precum busuioc sau alte ingrediente (branza, masline etc).
 

Cum se mananca salata mediteraneana de rosii
 

Se mananca rece, impreuna cu paine proaspata, inmuind miezul in dressingul salatei.

  •   2011-06-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii