salata de fructe de mare este un preparat pretentios, potrivit pentru mesele speciale. Are un gust bun si aromat.
Ingrediente pentru salata de fructe de mare
- 1 kg caracatita
- 3 catei de usturoi
- 1 tija de telina tocata
- 1 morcov
- 1 ceapa tocata
- 1 frunza de dafin
- 150 ml vin alb
- 600 grame midii
- 400 grame calamar
- 1 ceapa rosie
- patrunjel
- 200 ml ulei de masline
- 200 ml otet balsamic
- sare
-
piper.
Cum se prepara salata de fructe de mare
Intr-o oala pune la fiert caracatita cu usturoi, telina, morcov, vin alb, frunza de dafin. Adauga apoi si apa cat sa acopere toate ingredientele. Aseaza capacul si lasa pe foc pana da in clocot.
Da apoi focul mai mic si mai lasa pe foc timp de o ora. Scurge caracatita si pasteaza lichidul in care a fiert.
Intr-o oala amesteca jumatate de cana din lichidul in care a fiert caracatita. Adauga midiile si lasa sa fiarba 30 de minute. Transfera midiile intr-un bol.
Pune la fiert si calamarul, pentru 4 - 5 minute. Adauga calamrul in bolul cu midiile. Taie caracatita in cuburi si adauga peste midii.
Peste fructele de mare adauga telina tocata, ceapa rosie, patrunjelul, uleiul de malsine si otetul balsamic. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste salata de fructe de mare
Salata se serveste ca atare.