Alimentatia si sanatatea tractului digestiv sunt strans legate, pentru ca ceea ce mananci se reflecta in mod direct asupra masurii in care stomacul tau este sau nu fericit. Putini oameni pot spune cu sinceritate ca nu au cunoscut disconfortul indigestiei, constipatiei sau al balonarii, tulburari provocate majoritar de erori nutritionale. Rasfata-ti stomacul cat mai des cu retete sanatoase si vei uita de neplacerile cauzate de o digestie proasta!

Fibrele, legumele si fructele sunt aliatele de nadejde ale unei diete care promoveaza fericirea stomacului tau. Iata ce retete sanatoase poti savura cat mai des, pentru a scapa definitiv de afectiunile digestive.


1. Cereale cu cirese si migdale

Ingrediente:

  • 4 cani de cereale indulcite de ovaz
  • 1/2 cana nuci si migdale feliate
  • 2 linguri de unt topit
  • 1/2 ligurita scortisoara
  • un praf de sare
  • 1 cana de cirese deshidratate
  • cateva stafide aurii

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul si foloseste o tava de 38x25 cm pentru a turna amestecul de cereale si migdale. Intr-un bol mai mic, combina untul topit, scortisoara si sarea, apoi toarna siropul peste cerealele din tava, astfel incat sa se formeze un strat uniform. Lasa la cuptor 20 de minute, pana cand se coc migdalele, apoi asaza tava la racit pe un gratar din fier, circa o jumatate de ora.

Ultimul pas este sa presari ciresele uscate si stafidele, apoi sa acoperi etans preparatul si sa il lasi la temperatura camerei sa se intareasca.


2. Pui ultracrocant

Ingrediente:

  • 1/2 cana lapte batut degresat
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita de sos iute de rosii
  • 1,5 kg pulpe de pui fara piele, curatate
  • spray de gatit cu aroma de cocos
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingurita paprika
  • 2 linguri seminte susan


Mod de preparare:

Amesteca laptele batut, mustarul, usturoiul si sosul iute intr-un bol, apoi cufunda carnea de pui in sosul obtinut, pe ambele parti. Acopera puiul cu folie transparenta si lasa-l la marinat 30 de minute. Preincalzeste cuptorul si combina, intr-un bol, faina, semintele de susan, paprika, cimbrul, praful de copt, sarea si piperul, apoi toarna pudra intr-o punga sigilabila.

Ia cate o bucata de pui, pe rand, si introdu-o in punga, agitand bine pentru a glazura carnea. Pulverizeaza apoi spray-ul pentru gatit pe fiecare bucata de pui si coace carnea timp de 40-50 de minute. Cand observi ca pulpele devin auriu-maronii si nu mai sunt roz in mijloc, puiul tau ultracrocant este gata sa fie devorat.

Sursa foto: everydayhealth.com

  •   2013-03-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Adelina Dobrin

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii