Sfaturi culinare

#supa #salata

Retete de salate si supe din cinci ingrediente

Esti curios ce meniuri ai putea pregati din mancaruri cu doar cinci ingrediente? Optiunile nu sunt deloc putine iar ce trebuie tu sa faci este sa iti lasi imaginatia sa lucreze. Iata cateva sugestii din partea noastra.

Daca vrei sa gatesti meniuri alcatuite din mancaruri cu doar cinci ingrediente, atunci ar trebui sa stii ca ceea ce vei obtine vor fi salate, supe, sandvisuri sau feluri principale . Acestea vor avea la baza mai ales carne, legume, branza, orez, fructe de mare, ulei si condimente.
 

1 Salate cu cinci ingrediente
 

Fie ca prepari banala salata de vinete , o salata bulgareasca, o salata cu muschi de porc sau o salata Caesar de pui, nu uita faptul ca salatele se afla printre mancarurile cu cele mai putine ingrediente.

Daca te-ai hotarat sa incerci o salata Caesar de pui, atunci retine faptul ca ai nevoie de doar 10 minute pentru a o pregati si urmatoarele ingrediente: Sursa foto: Cookinlight.com250 de grame de piept de pui putin prajit pe gratar si taiat bucati, 350-400 de grame de salata, 2 rosii taiate felii, un sfert de cana de parmezan si un sos dressing de tip Caesar, pe care il poti achizitiona din magazin.

Pune pieptul de pui pe gratarul incins si lasa-l cate 2-3 minute pe fiecare parte, stropindu-l cu putin sos Caesar. Intre timp taie salata si rosiile si pune-le intr-un castron larg si adanc. Dupa ce ai luat pieptul de pui de pe gratar, taie-l felii si adauga-l peste salata si rosii, apoi pune si cateva linguri de dressing. Amesteca-le bine, insa cu grija, astfel incat carnea si rosiile sa nu se sfarame. 

Sursa foto: Cookinlight.comDaca vrei sa incerci o salata cu muschi de porc si nectarine, atunci vei avea nevoie de 1 bucata de muschiulet de porc afumat sau papricat, 3 nectarine taiate in jumatate, 200 de grame de spanac proaspat, un sfert de cana de otet balsamic, un sfert de cana de branza feta. Vei avea nevoie si de gratar, care trebuie sa fie fierbinte, astfel incat sa poti praji pe el muschiuletul de porc si nectarinele.

Taie muschiuletul de porc pe orizontala, pe jumatatea bucatii de carn, insa nu complet, ci lasa-l sa fie ca si cum ai deschide o carte. Aseaza carnea pe gratar, iar alaturi pune si nectarinele taiate jumatate, cu fata in jos. Lasa-le sa se prajeasca cate 5 minute pe fiecare parte si apoi ia-le pe o farfurie. Lasa carnea sa stea 10 minute, timp in care vei taia nectarinele felii. Apoi taie si carnea de porc in feliute subtiri.

Intr-un bol larg pune frunzele de spanac spalate si uscate bine, peste care adauga otetul, amestecand bine. Adauga deasupra bucatile de carne si de nectarine si presara deasupra branza. Daca simti nevoia, poti pune si putin piper, insa acesta este optional.
 

2 Supe cu cinci ingrediente
 

Poti incerca supe de legume fara carne, insa cele mai gustoase vor fi cele care au la baza carnea. Fie ca este de porc, vita sau pui, supa rezultata va fi una foarte gustoasa.

Iti oferim doua sugestii interesante de supe: una cu ardei, branza si porumb si una cu praz, cartofi si sunca.

Sursa foto: Cookinlight.comPentru supa de ardei si porumb ai nevoie de: 1 punga de porumb, cu stiuleti mici, numiti si “baby corn”, 2 cani de lapte degresat, 4 ardei verzi, 1 cana de ceapa tocata si jumatate de cana de branza Cedar rasa. Optional ii poti adauga o lingura de apa.

Pune 1 cana de porumb si o cana si jumatate de lapte intr-o cratita, pe care pune-o la foc mediu pana fierbe.

Combina ardeii, ceapa si apa intr-un vas pe care il pui 4 minute la temperatura mare la microunde, sau intr-o craticioara la foc mare, pe aragaz. Intre timp, pune 2 cani de porumb si o jumatate de cana de lapte in blender si amesteca-le pana vei obtine o crema fina. Adauga amestecul in cratita de pe foc si incorporeaza apoi si combinatia de ceapa si ardei, apoi lasa-le sa fiarba pentr 6-7 minute. Atunci cand s-a fiert, cand o pui in farfurie adauga-i si branza.

Sursa foto: Cookinlight.comDaca vrei sa gatesti supa de cartofi cu sunca si praz, atunci vei avea nevoie de aproximativ o jumatate de ora si urmatoarele ingrediente: 1 bucata de sunca picanta de aproxumativ 200 de grame, taiata cubulete, 1 cana si jumatate de praz taiat, 3 cartofi mari taiati cubulete, 2 cani cu lapte degresat si o cana cu apa.

Intr-o cratita pe care o incalzesti in prealabil prajeste sunca pentru 3-4 minute, pana devine maronie, amestecand frecvent. Scoate sunca, iar in oala adauga prazul, acoperit, pentru 5 minute sau pana cand s-a inmuiat, amestecand din cand in cand. Daca e nevoie adauga putina apa ca sa nu se arda.

Adauga cartofii si restul de ingrediente si lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere, la foc potrivit. Acopera, da focul mai mic si lasa-le sa fiarba pana cand cartofii s-au inmuiat bine. O jumatate din compozitie pune-o in blender si proceseaz-o pana devine o crema moale. Repeta procedeul si cu restul de compozitie iar dupa ce ai terminat de procesat, adauga cele doua compozitii rezultate intr-o oala in care adaugi sunca prajita. Daca e nevoie poti sa-i adaugi sare si piper.

  •   2010-02-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii