Sfaturi culinare

#secrete culinare #bucatarie mediteraneeana

Secretele bucatariei mediteraneene: Gust si savoare pentru viata lunga si sanatoasa!

Bucataria mediteraneana inglobeaza cele mai versatile, populare si sanatoase culturi culinare ale Europei, fiind considerata elixirul tineretii. Punand accentul pe gatitul alimentelor in stare cat mai proaspata si pe uleiul de masline, considerat aur lichid, bucataria mediteraneana iti imbata simturile cu cele mai gustoase si savuroase delicatese care au grija de frumusetea, sanatatea si silueta ta!


Bucataria mediteraneana, un fusion culinar desavarsit

Bucataria mediteraneana este considerata un fusion, imbinand armonios influente gastronomice din toate regiunile care au deschidere la Marea Mediteraneana, cele mai importante dintre ele fiind Italia, Spania si Grecia. De-a lungul timpului, acest fusion a absorbit specialitati culinare si ale altor culturi, precum Franta sau Turcia.


Uleiul de masline, elixirul tineretii si sanatatii

Uleiul de masline ramane ingredientul suprem al acestei bucatarii, fiind considerat aur lichid, datorita proprietatilor miraculoase pe care le are pentru corp, dar si gustului desavarsit pe care il ofera preparatelor.

Uleiul de masline este principalul tip de grasime folosit in bucataria mediteraneana, concentrata doar pe consumul de grasimi sanatoase. Mediteraneenii sunt cei care stiu sa exploateze cel mai bine gustul si poroprietatile acestui ulei in preparatele lor.


Gatitul cu alimente proaspete, o regula obligatorie

In bucataria mediteraneana, nu exista conceptul de semipreparate, ci doar de proaspat, cand vine vorba de alimentele cu care se gateste. Regiunile sunt bogate in piete care abunda in alimente proaspete, ceea ce le permite locuitorilor sa gateasca mereu sanatos si gustos, la baza celor mai multe retete stand fructele si legumele.


Pestele si fructele de mare, "carnea" de baza a acestei regiuni

Pestele si fructele de mare sunt unele dintre cele mai degustate si savurate "carnuri" din zona, substituind cu succes alte specialitati carnivore.


Vinul rosu, ingredientul cheie al preparatelor si meselor mediteraneene

Vinul rosu este considerat un ingredient esential la gatit in bucataria mediteraneana, dar si la masa, completand perfect si subtil aproape toate preparatele specifice acestui fusion culinar desavarsit.

Cu toate acestea, bautura principala a mediteraneenilor ramane apa. Alcoolul este doar adaugat sau degustat la masa, mediteraneenii fiind vestiti pentru stilul de viata sanatos pe care il duc, una dintre componentele acestui stil fiind consumul crescut de apa.

Sursa foto:weekaway.com

  •   2013-09-16
  •  

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.