Sfaturi culinare

# vin natural # vin contrafacut #test #vin

Vin contrafacut? Cum il deosebesti de cel natural

Ti s-a intamplat sa cumperi acelasi tip de vin si sa nu aiba acelasi gust? Sau te-ai intrebat vreodata daca vinul pe care il cumperi este intr-adevar natural, asa cum scrie pe eticheta? Putini stiu ca pot afla foarte usor, acasa, daca vinul cumparat este contrafacut.

 

Multe dintre vinurile comercializate pe piata sunt fabricate din pastile chimice dizolvate in apa. Bautura rezultata nu este sanatoasa si consumata pe termen lung are efecte nocive asupra organismului, potrivit kanald.ro.

Pentru a afla daca vinul cumparat este sau nu natural, poti face acasa un test foarte simplu si rapid. Ai nevoie doar de praf de copt.

Adauga intr-un castron o lingura de praf de copt. Peste aceasta toarna o lingurita de vin. Dupa cateva secunde vei afla rezultatul testului. Daca vinul isi pastreaza culoarea, este natural. In schimb, daca nuanta acestuia devine albastruie inseamna ca este contrafacut.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului