1. Cumpara de la negustorii autohtoni. Produsele locale dureaza mult mai mult decat cele de la supermarket, care a calatorit deja cateva zile bune din tara de origine si pana in magazin.
2. Spala fructele de padure in apa cu foarte putin otet inainte sa le pui in frigider.
3. Clateste cu apa rece salata verde si verdeturile, lasa-le sa se scurga bine, apoi pune-le intr-un saculet de panza inainte sa le bagi in frigider.
4. Radacinoasele precum telina, morcovii sau ridichile rezista mai multa vreme daca le pui in frigider intr-un vas cu apa.
5. Pastreaza merele cat mai la vedere si in felul acestea le vei consuma mult mai repede.
6. Ardeiul iute se pastreaza bine chiar si cateva saptamani daca il tai bucati si il pui intr-un borcan cu otet.
7. Branza se deshidrateaza rapid si se intareste. Pentru a evita acest lucru, unge cu unt pe toate laturile bucata de branza si in felul acesta nu se va mai usca.
10. In cazul in care salata verde a inceput sa se ofileasca, inmoaie-o intr-un vas cu apa cu gheata si isi va reveni imediat. Acelasi lucru este valabil si pentru ardei.
11. Daca ai cumparat mai multe pachete de unt proaspat, pune-le intr-o cutie de plastic care se inchide ermetic si bag-o in congelator. Pot sta acolo fara probleme si 3-4 luni.
12. Toamna, spre finalul sezonului, ia rosiile din gradina cu tot cu planta si atarna-le in pivnita si vei avea rosii proaspete multa vreme.
13. Bulionul odata descoperit va face flore de mucegai in cateva zile. Nu si daca torni deasupra o lingurita de ulei care sa formeze o pelicula.
14. Nu oricaror fructe le place la rece. Bananele, kiwi sau portocalele nu se pastreaza bine la frigider.
15. Ceapa verde si prazul se pastreaza mai mult timp proaspete fara sa se vestejeasca daca le pui intr-un vas cu apa.
Foto: westender.com, digestionreports.com, mrwallpaper.com