De Valentine's Day, impresioneaza-ti partenerul cu mancaruri speciale, preparate de tine. Alege ingrediente de calitate pe care sa le servesti cu sosuri si garnituri decadente. Noi iti propunem trei retete pentru cina in doi de Ziua Indragostitilor!
1. Scoici Saint Jacques caramelizate
Ingrediente pentru scoici Saint Jacques caramelizate:
- 40 grame zahar
- 50 ml apa
- 10 ml sos de peste
- 10 grame ghimbir ras
- 20 ml suc de lamaie
- 5 grame praf de usturoi
- fulgi de ardei
- ulei de masline
- piper
- 6 scoici Saint Jacques
- menta tocata
- felii de lamaie
Cum se prepara scoicile Saint Jacques caramelizate:
Amesteca o lingurita de zahar cu una de apa, sos de peste, ghimbir, suc de lamaie, praf de usturoi si fulgi de ardei.
Adauga apoi restul de zahar si apa intr-o cratita pe foc si lasa pana cand tot zaharul se dizolva. Ia apoi de pe foc si adauga amestecul cu sos de peste.
Incinge o tigaie si unge cu putin ulei de masline. Asezoneaza scoicile cu sare si piper si pune-le in tigaie. Lasa timp de 2 minute pe fiecare parte. Adauga sosul si amesteca bine. Asezoneaza cu menta.
Cum se servesc scoicile Saint Jacques caramelizate:
Scoicile caramelizate se servesc cu paste, mazare fiarta si seminte de susan.
2. Creveti cu vin alb
Ingrediente pentru creveti cu vin alb:
- 20 ml ulei de masline
- 450 grame creveti
- 400 grame ciuperci feliate
- 150 ml lapte
- 10 grame faina
- 20 ml vin
- 1 galbenus
- sare
- piper
Cum se prepara crevetii cu vin alb:
Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si caleste crevetii timp de 5 minute, dupa care transfera-i pe un platou. Adauga in aceeasi tigaie ulei de masline si caleste ciupercile.
Amesteca laptele, faina, vinul si galbenusul si toarna peste ciuperci. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Adauga apoi crevetii si asezoneaza cu sare si piper.
Cum se servesc crevetii cu vin alb:
Crevetii cu vin se servesc cu paine prajita unsa cu usturoi si cu salata verde cu sos de lamaie.
3. Friptura de vita cu sos de ceapa si coniac
Ingrediente pentru friptura de vita cu sos de ceapa si coniac:
- 2 felii de muschi de vita
- 1 ceapa tocata
- 1 ceapa rosie tocata
- 1 legatura ceapa verde tocata
- 2 catei de usturoi
- 50 ml coniac
- 50 ml supa de vita
- sare
- piper
- ulei de masline
- unt
Cum se prepara friptura de vita cu sos de ceapa si coniac:
Asezoneaza carnea cu sare si piper si caleste intr-o tigaie incinsa. Lasa pe foc timp de 10 minute, dupa care transfera carnea pe un platou.
Adauga untul in aceeasi tigaie si caleste toata ceapa impreuna cu usturoiul timp de 15 minute. Adauga apoi coniacul si supa si lasa pe foc 10 minute.
Transfera compozitia intr-o tava si pune deasupra carnea de vita. Acopera tava cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 20 de minute.
Cum se serveste friptura de vita cu sos de ceapa si coniac:
Friptura de vita cu sos de ceapa si coniac se serveste alaturi de piure de cartofi dulci cu seminte de pin.
Sursa foto: myrecipes.com