Ciorbe & Supe

#morcovi #miel #ciorba #praz # ciorba cu miel

Ciorba de miel cu praz si morcovi

Ciorba de miel cu praz si morcovi este o reteta scotiana pentru un preparat pe baza de carne de miel sau oaie si legume. Ciorba este potrivita in special pentru anotimpul rece.

Ingrediente pentru ciorba de miel

  • 50 gr arpacas
  • 225 gr carne de miel sau oaie
  • 2 bucati praz
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 bucati telina
  • 1 nap mic
  • 1.15 l apa
  • 1 manunchi plante aromatice
  • sare si piper
  • 1 lingura patrunjel tocat


Cum se prepara ciorba de miel

Opareste arpacasul pentru 3 minute, apoi scurge bine. Taie carnea cubulete, apoi taie prazul, morcovii, ceapa si telina. Marunteste napul.

Pune la fiert apa cu arpacasul, carnea, plantele aromatice si asezoneaza cu sare si piper. Inlatura grasimea, apoi da focul mai mic si adauga legumele in oala. Lasa la fiert cam o ora si jumatate, curatand spuma. Scoate apoi plantele aromatice.

Cum se serveste ciorba

Serveste ciorba cu patrunjel tocat si presarat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului