Ciorbe & Supe

#mahmureala dupa Revelion #reteta antimahmureala #ciorba de potroace

Cum sa te dregi dupa mesele copioase cu o ciorba de potroace

Ciorba de potroace, servita in mod traditional a doua zi dupa petrecerea de nunta, este si un remediu excelent impotriva mahmurelii resimtite dupa festinul din noaptea de Revelion.

Ingrediente pentru ciorba de potroace

  • 1,5 kg maruntaie de pasare (pui, curcan, gasca, rata etc.)
  • 4 l apa
  • 4 l zeama de varza
  • 2-3 morcovi
  • o tulpina de praz
  • doua bucati de patrunjel
  • o telina
  • o legatura de patrunjel verde
  • o legatura de marar
  • doua linguri de ulei
  • 200 g de orez


Cum se prepara ciorba de potroace

Intr-o oala mare, pune la fiert apa cu maruntaiele de pasare si un varf de sare. Lasa-le sa fiarba la foc mic, eliminand periodic spuma formata.

Intre timp, toaca zarzavaturile si caleste-le usor in ulei incins si, separat, fierbe orezul. Cand carnea de pasare este aproape fiarta, adauga legumele, iar dupa 15 minute, si orezul fiert si spalat.

Zeama de varza trebuie fiarta si ea intr-o oala separata si adaugata la 5 minute dupa orez. Lasa ciorba sa mai dea cateva clocote si, cand o iei de pe foc, adauga patrunjelul si mararul tocat.

Cum se serveste ciorba de potroace

Ciorba de potroace se serveste fierbinte, cu smantana si, optional, si cu ardei iute.

Sursa foto: internationalgourmand.blogspot.com
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.