Supa de porumb si ardei copt este ideala pentru zilele racoroase. Se prepara repede si este foarte gustoasa. O poti asezona cu piper macinat, smantana si crutoane.
Ingrediente pentru supa de porumb si ardei copt
- 4 stiuleti de porumb
- 1 ceapa
- 370 ml supa de legume
- 125 grame smantana
- 2 ardei rosii
- otet
- ulei de masline
- sare
- piper.
Cum se prepara supa de porumb si ardei copt
Spala bine porumbul si cu ajutorul unui cutit indeparteaza boabele de porumb. Incalzeste uleiul intr-o cratita. Adauga ceapa taiata si las-o sa se caleasca timp de 5 minute. Adauga boabele de porumb si amesteca in continuare.
Adauga supa de legume si lasa pe foc pana da in clocot. Mai lasa apoi supa pe foc timp de 20 de minute, la foc mai mic. Ia apoi supa de pe foc si las-o sa se raceasca putin. Adauga smantana. Amesteca bine. Adauga sare si piper dupa gust. Cu ajutorul unui blender mixeaza supa, pana obtii o pasta consistenta si omogena.
Intre timp incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune ardeii la copt intr-o tava de cuptor. Lasa ardeii sa se coaca timp de 25 - 30 de minute. Cand sunt gata scoate-i din cuptor. Taie ardeii pe jumatate si scoate-le semintele. Curata-i de coaja.
Taie ardeiul copt in feliute si aseaza-l intr-un bol. Adauga putin ulei de masline si otet si amesteca pana cand toate ingredientele sunt bine combinate. Adauga sare si piper.
Cum se serveste supa de porumb si ardei copt
Supa de porumb se serveste in boluri inalte, cu ardei pe deasupra. O poti consuma si cu paine prajita.