Deserturi

#briose red velvet #retete ziua indragostitilor #valentines day #briose #ziua indragostitilor #red velvet

Briose Red Velvet, perfecte pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor

Vrei sa-i pregatesti o surpriza dulce partenerului, cu ocazia Zilei Indragostitilor? Incearca briosele Red Vevet! Sunt delicioase si au un aspect romantic. In plus se prepara rapid.

Ingrediente pentru briosele Red Velvet

  • 350g faina
  • 300g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita pudra de cacao
  • 350 ml ulei
  • 240g lapte batut, la temperatura camerei
  • 2 oua mari, la temperatura camerei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • colorant alimentar rosu

Pentru glazura

  • 250g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 450g crema de branza, la temperatura camerei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 500g zahar pudra

Cum se prepara briosele Red Velvet

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Intr-o tava pentru briose adauga hartii speciale. Daca ai forme din silicon, unge-le cu putin unt sau ulei.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaoa. Amesteca-le bine.

Separat, intr-un bol pentru mixer bate ouale bine si adauga apoi laptele batut si otetul. Adauga cate putin colorant pana obtii o compozitie rosu inchis. Incorporeaza apoi vanilia si coaja de lamaie.

Cu ajutorul unei linguri incorporeaza ingredientele uscate in compozitia obtinuta. Adauga aluatul obtinut in formele pentru briose. Ai grija ca acestea sa fie pline doar in proportie de 2/3 deoarece se umfla.

Coace briosele la foc potrivit timp de 20-22 de minute.

Intre timp prepara glazura. Adauga intr-un castron incapator untul si mixeaza-l foarte bine. Incorporeaza treptat crema de branza si apoi vanilia. Mixeaza totul la viteza maxima pana obtii o crema spumoasa. Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi.

Inainte de a adauga glazura peste briose lasa-le sa se raceasca complet. Le poti decora cu merisoare tocate marunt, cirese confiate sau bomboane decorative rosii.

Cum se servesc briosele Red Velvet

Serveste briosele Red Velvet alaturi de un pahar de sampanie.

 

Sursa foto: recipeshubs.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.