Deserturi

#zahar #faina #smantana #lapte #nuci

Cornulete cu nuca

Cornuletele cu nuca sunt ideale pentru momentele cand ai pofta de ceva bun. Se prepara repede si au un gust foarte bun. Aluatul poate fi preparat in avans, chiar si cu cateva zile inainte de a da cornuletele la cuptor.
 

Ingrediente pentru cornuletele cu nuca
 


Pentru umplutura:

  • 500 grame nuca macinata
  • 50 ml lapte
  • 50 grame zahar.

 

Cum se prepara cornuletele cu nuca
 

Intr-un bol amesteca faina cu drojdia . Adauga untul, smantana, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si oul. Amesteca totul bine.

Adauga apoi treptat si laptele. Amesteca totul bine pana obtii un aluat omogen, care sa nu se lipeasca. Lasa apoi aluatul la dospit timp de o ora.

Intr-un bol amesteca nuca macinata cu zaharul. Adauga apoi treptat si laptele, amestecand continuu. Amesteca pana obtii o compozitie cremoasa.

Intinde apoi bine aluatul si taie-l in triunghiuri mici. Pe fiecare triunghi aseaza cate o lingura din compozitia cu nuca. Ruleaza apoi aluatul pentru a obtine forma de cornulet.

Aseaza cornuletele pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor timp de 30 de minute.

Cand sunt gata, scoate cornuletele si pudreaza-le cu zahar cat timp sunt caldute.
 

Cum se servesc cornuletele cu nuca
 

Cornuletele cu nuca se servesc ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului