Deserturi

#desert #desert racoritor #tort cu mousse de lamaie #mousse lamaie #desert dulce-acrisor #tort fara coacere

Desert racoritor fara coacere: tort cu mousse de lamaie

Ce poate fi mai savuros intr-o zi de vara decat un desert dulce-acrisor? Daca nici nu necesita coacere, cu atat mai bine! Asadar, tortul cu mousse de lamaie este aliatul perfect in zilele calduroase.

Ingrediente pentru tortul cu mousse de lamaie

  • doua cani de fursecuri cu ghimbir zdrobite;
  • doua linguri de zahar;
  • 5 linguri de unt topit;
  • 1 pliculet (7 g) de gelatina;
  • 2/3 cana de suc de lamaie;
  • doua 1/2 cana de smantana lichida;
  • 250 g de ciocolata alba;
  • 700 g de branza dulce cremoasa;
  • o cana de zahar;
  • doua linguri de coaja rasa de lamaie

Cum se prepara tortul cu mousse de lamaie

Amesteca fursecurile si zaharul intr-un bol si adauga untul topit. Preseaza compozitia pe fundul unei tavi.

Presara gelatina peste sucul de lamaie intr-un vas mic si adu 1/2 din cantitatea de smantana la temperatura de fierbere. Indeparteaz-o de pe foc si toarn-o intr-un vas peste ciocolata alba taiata marunt sau rasa. Amestec-o pana cand compozitia devine omogena si adauga amestecul de suc de lamaie cu gelatina. Bate smantana ramasa in timp ce lasi aceasta compozitie sa ajunga la temperatura camerei.

Amesteca branza dulce cu zaharul cu ajutorul unui mixer si incorporeaza treptat compozitia cu ciocolata. Adauga crema peste blatul de fursecuri si decoreaza tortul cu smantana batuta.

Cum se serveste tortul cu mousse de lamaie

Tortul cu mousse de lamaie se serveste rece, alaturi de un cocktail racoritor cu menta, asa cum este deliciosul Mojito.

Sursa foto: kitchengoddess.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului