Deserturi

#placinta ieftina #placinta rapida #placinta usoara #placinta cu mere

Placinta cu mere super usoara. E gata intr-o ora!

S-au copt merele. E sezonul lor, iar tarabele din piete sunt pline cu aceste fructe apetisante. Daca cei mai multi prefera sa le manance crude, apreciindu-le gustul si parfumul, sunt si persoane pentru care toamna inseamna miros de mere coapte in cuptor cu scortisoara. Si, de ce nu, o placinta aburinda...

Daca ti s-a facut pofta de o placinta cu mere, iata o reteta simpla, dar si foarte light, ceea ce inseamna ca poti manca o portie la orice ora din zi sau din noapte. O portie de 100 de grame are in jur de 110 kilogcalorii. Vestea si mai buna este ca placinta aceasta va fi gata intr-o ora!

Ingrediente

    4 mere

    2 oua

    1 lamaie

    120g de zahar

    180g faina

    160ml lapte

    1 plic praf de copt

    1 lingurita de scortisoara

    Zahar pudra, dupa gust

Mod de preparare

    Incepe cu merele, care trebuie spalate sub jet puternic de apa, curatate de coaja si taiate in felii subtiri sau bucati mici.

    Pune-le intr-un bol si stropeste-le cu zeama de lamaie.

    Separa ouale si pune albusurile si galbenusurile in cate un bol.

    Cu un mixer electric bate mai intai albusurile, apoi galbenusurile pana ajung la o consistenta spumoasa.

    Adauga spuna de albus peste cea de galbenus si incorporeaz-o cu o lingura de lemn de jos in sus, pentru a nu crea bule de aer.

    Adauga zaharul si lucrati mixeaza-le cateva minute cu un mixer electric.

    Adauga coaja rasa de lamaie. Pune peste laptele si adauga putin cate putin faina cernuta in care ai amestecat praful de copt.

    Amesteca cu o lingura de lemn pana cand amestecul este omogen si nu are cocoloase.

    Adauga merele in aluat si amesteca pana sunt inglobate.

    Tapeteaza cu faina o forma de tarte cu diametrul de 24 cm.

    Coace la cuptorul preincalzit la 180° timp de aproximativ 40 de minute. Cand s-a copt, scoate tarta din cuptor, las-o sa se raceasca, apoi pudreaza zahar.

Foto: pourfemme.it

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.