Dulceturi & Conserve

# preparare gem # cantitatea zahar #zahar #gem #sfaturi culinare

Care este cantitatea optima de zahar pe care trebuie sa o pun in gem. Doar asa va iesi perfect si gustos

In aceasta perioada, de toamna, gospodinele se pregatesc intens pentru iarna. Toata lumea prepara  conserve pentru sezonul rece, iar la loc de cinste se afla traditionalele gemuri. Sunt numeroase retete pentru acest preparat, insa, specialistii in gastronomie spun ca este foarte importanta cantitatea de zahar pe care o folosim atunci cand preparam gemul.

 

Pentru ca acesta sa iasa perfect si gustos, dar si sa reziste cat mai mult timp, este esential sa pune cantitatea optima de zahar.

Profesorul Dan Vodnar de la USAMV Cluj, unde preda Gastronomie Moleculara, spune ca la gemuri se pune, de regula, o cantitate egala de zahar cu cea de fructe folosita.

"De ce majoritatea retetelor de obtinere a gemului recomanda adaosul unei greutati egale de fructe si zahar? Zaharul mareste capacitatea de formare a gelului din gem. Astfel, cantitatea de zahar adaugata peste fructe, atrage toate moleculele de apa din fructe. Prin faptul ca apa este legata de moleculele de zahar ea nu mai este disponibila pentru dezvoltarea microorganismelor, conferind astfel un efect conservant gemului”, noteaza Vodnar pe retelele sociale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare