Dulceturi & Conserve

#gogosari in otet #conserve #gogosari

Cum pui rapid gogosari in otet pentru iarna. Nu este nevoie de fierbere

Esti contra timp si nu mai vrei sa petreci foarte mult timp in bucatarie pentru a pregati conservele pentru iarna? Iti propunem o reteta super rapida de gogosari in otet, fara sa fie nevoie de fierbere.

Ingredientele de care ai nevoie

- 4 kg de gogosari

- 400 ml otet de vin de 9 grade

- 400 grame zahar

- 80 grame sare pentru muraturi

- o legatura frunze de telina

- o lingura de boabe de piper

- o lingura de boabe de mustar

- trei bucati de hrean

- cativa catei de usturoi

- cateva frunze de dafin

Mod de preparare pentru gogosari in otet, fara fierbere

Spala bine gogosarii, lasa-i bine sa se scurga, scoate-le cotorul si semintele, apoi taie bucatele mai mici sau in patru. Pune-i intr-un vas incapator. Separat, fierbe otetul cu zaharul si sarea, pana cand obtii o solutie omogena. Toarna apoi amestecul peste gogosari si lasa-i acoperiti pana a doua zi. Amesteca din cand gogosarii. Peste noapte, acestia vor lasa si mai multa zeama. A doua zi se separa gogosarii de zeama si se aseaza in borcane curate si uscate.

Asaza gogosarii cat mai aproape unii de altii si printre ei pune si bucati de hrean, usturoi, foi de dafin si frunze de telina. La final se pun cateva boabe de piper si mustar. Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritatile din gogosari sa fie puse in borcane. Se toarna zeama peste gogosari astfel incat sa se acopere. Se pun capacele si se aseaza la loc racoros.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare